Lekváros linzer recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál rum
A töltéshez:
- 0,5 kg barackíz / lekvár
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

