Kókuszos-bodza lekváros linzer recept

Hozzávalók:
- 1 üveg bodzalekvár
- 70 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 50 dkg margarin
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tojások kivételével egy tálba készítjük, és a margarint elmorzsoljuk benne. Ha készen vagyunk, hozzáadjuk a 3 egész tojást és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, lisztet, vagy ha nem áll össze a tészta, akkor langyos tejet teszünk hozzá. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett táblán nem túl vékonyra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180°C-on megsütjük pár perc alatt. (Ha túlsütjük, megkeményedik, de a lekvár megpuhítja.) A megsült linzereket a bodzalekvárral, kettesével összeragasztjuk. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral, vagy fahéjjal. Akinek nincs bodzalekvárja, bármilyen más ízűvel helyettesítheti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »