Kókuszos-bodza lekváros linzer recept
Hozzávalók:
- 1 üveg bodzalekvár
- 70 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 50 dkg margarin
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tojások kivételével egy tálba készítjük, és a margarint elmorzsoljuk benne. Ha készen vagyunk, hozzáadjuk a 3 egész tojást és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, lisztet, vagy ha nem áll össze a tészta, akkor langyos tejet teszünk hozzá. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett táblán nem túl vékonyra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180°C-on megsütjük pár perc alatt. (Ha túlsütjük, megkeményedik, de a lekvár megpuhítja.) A megsült linzereket a bodzalekvárral, kettesével összeragasztjuk. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral, vagy fahéjjal. Akinek nincs bodzalekvárja, bármilyen más ízűvel helyettesítheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

