Kókuszos-bodza lekváros linzer recept

Hozzávalók:
- 1 üveg bodzalekvár
- 70 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 50 dkg margarin
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tojások kivételével egy tálba készítjük, és a margarint elmorzsoljuk benne. Ha készen vagyunk, hozzáadjuk a 3 egész tojást és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, lisztet, vagy ha nem áll össze a tészta, akkor langyos tejet teszünk hozzá. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett táblán nem túl vékonyra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180°C-on megsütjük pár perc alatt. (Ha túlsütjük, megkeményedik, de a lekvár megpuhítja.) A megsült linzereket a bodzalekvárral, kettesével összeragasztjuk. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral, vagy fahéjjal. Akinek nincs bodzalekvárja, bármilyen más ízűvel helyettesítheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »