Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forralt bor zselés linzer recept

Forralt bor zselés linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Linzer:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1 tk szerecsendió
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltéshez:

    • 1,5 dl forralt bor
    • 1 dl narancslé
    • 2 ek cukor
    • 10 g dzsemfix

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor 1-2 ek hideg vizet adhatunk hozzá, majd fóliába csomagolva tűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.

    A zseléhez egy kisebb edényben összekeverjük a forralt bort, narancslevet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és addig forraljuk, amíg az elolvad benne, majd teljesen kihűtjük.

    A tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

    180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük, majd a zselével 2-2-őt összeragasztunk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá