Forralt bor zselés linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 tk szerecsendió
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltéshez:
- 1,5 dl forralt bor
- 1 dl narancslé
- 2 ek cukor
- 10 g dzsemfix
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor 1-2 ek hideg vizet adhatunk hozzá, majd fóliába csomagolva tűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.
A zseléhez egy kisebb edényben összekeverjük a forralt bort, narancslevet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és addig forraljuk, amíg az elolvad benne, majd teljesen kihűtjük.
A tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük, majd a zselével 2-2-őt összeragasztunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










