Forralt bor zselés linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 tk szerecsendió
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltéshez:
- 1,5 dl forralt bor
- 1 dl narancslé
- 2 ek cukor
- 10 g dzsemfix
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor 1-2 ek hideg vizet adhatunk hozzá, majd fóliába csomagolva tűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.
A zseléhez egy kisebb edényben összekeverjük a forralt bort, narancslevet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és addig forraljuk, amíg az elolvad benne, majd teljesen kihűtjük.
A tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük, majd a zselével 2-2-őt összeragasztunk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.