Forralt bor zselés linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 tk szerecsendió
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltéshez:
- 1,5 dl forralt bor
- 1 dl narancslé
- 2 ek cukor
- 10 g dzsemfix
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor 1-2 ek hideg vizet adhatunk hozzá, majd fóliába csomagolva tűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.
A zseléhez egy kisebb edényben összekeverjük a forralt bort, narancslevet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és addig forraljuk, amíg az elolvad benne, majd teljesen kihűtjük.
A tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük, majd a zselével 2-2-őt összeragasztunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »