Barackos linzer recept

Hozzávalók:
- 15 kg porcukor
- 10 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált dió
- 60 dkg érett sárgabarack( vagy akár lekvár is lehet)
- fél dl rejföl
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a tojás sárgáját, csipetnyi sót és a tejfölt is. Elfelezzük a tésztát és az egyik felét kinyújtva tepsibe helyezzük és félig megsütjük. Ha kihűlt rászórjuk a darált diót, majd sorjában rátesszük a kimagozott fél barackokat vagy a lekvárt. Meghintjük a maradék porcukorral melybe fahéjat is keverhetünk és az egészte befedjük a maradék kinyújottt tésztával. Végül bekenjük a tojás fehérjével, megszurkáljuk villával és közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után hagyjuk kicsit szikkadni, melegen ne vágjuk fel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »