Linzerek Karácsonyra recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (v. 18 dkg zsír)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (én zsírt adtam hozzá, mert attól még omlósabb lesz). Ezután morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a citromlevet és az egész tojást.
Gyúrjuk össze, ha nem akarna összeállni, egy kis tejfölt adjunk hozzá. Nyújtsuk ki 4 mm vastagra, majd tetszőleges formákkal szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon.
Baracklekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A nagyobb karikák felső felét tojásfehérjével lekentem, mogyoróforgáccsal megszórtam és úgy sütöttem.
Az alaptészta recept Gizi receptjei blogról van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »