Linzerek Karácsonyra recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (v. 18 dkg zsír)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 csomag sütőpor
- 2 db vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (én zsírt adtam hozzá, mert attól még omlósabb lesz). Ezután morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a citromlevet és az egész tojást.
Gyúrjuk össze, ha nem akarna összeállni, egy kis tejfölt adjunk hozzá. Nyújtsuk ki 4 mm vastagra, majd tetszőleges formákkal szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon.
Baracklekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A nagyobb karikák felső felét tojásfehérjével lekentem, mogyoróforgáccsal megszórtam és úgy sütöttem.
Az alaptészta recept Gizi receptjei blogról van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »

