Linzerek Karácsonyra recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (v. 18 dkg zsír)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (én zsírt adtam hozzá, mert attól még omlósabb lesz). Ezután morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a citromlevet és az egész tojást.
Gyúrjuk össze, ha nem akarna összeállni, egy kis tejfölt adjunk hozzá. Nyújtsuk ki 4 mm vastagra, majd tetszőleges formákkal szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon.
Baracklekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A nagyobb karikák felső felét tojásfehérjével lekentem, mogyoróforgáccsal megszórtam és úgy sütöttem.
Az alaptészta recept Gizi receptjei blogról van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »