Linzer rózsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A 2 tojás hozzáadásával jól összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 darab tésztát egymás mellé teszünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerjük, és középen elvágjuk.
Addig folytatjuk így, amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

