Linzer rózsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A 2 tojás hozzáadásával jól összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 darab tésztát egymás mellé teszünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerjük, és középen elvágjuk.
Addig folytatjuk így, amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.