Linzer rózsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A 2 tojás hozzáadásával jól összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 darab tésztát egymás mellé teszünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerjük, és középen elvágjuk.
Addig folytatjuk így, amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »