Linzer rózsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A 2 tojás hozzáadásával jól összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 darab tésztát egymás mellé teszünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerjük, és középen elvágjuk.
Addig folytatjuk így, amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

