Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer rózsa recept

Linzer rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A 2 tojás hozzáadásával jól összegyúrjuk.

    Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 darab tésztát egymás mellé teszünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerjük, és középen elvágjuk.

    Addig folytatjuk így, amíg el nem fogy a tészta.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá