Linzer recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább fél óra.
Mindig annyi tésztát veszünk ki a hűtőből, amennyit ki is nyújtunk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és felváltva egy lyukas és egy tele korongot szaggatunk belőle.
180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, lejvárral össze ragasztunk egy tele és egy lyukas karikát. Porcukorral meghintve kínáljuk! Nagyon finom!
Tipp:
Sütésnél nagyon fontos, hogy a tészta ne kapjon színt, mert még sütés után tovább fog keményedni és ha jobban megsül, nagyon kemény lesz. Épp csak halvány színt kapjon a tészta.
Ebből az adagból kb. 50 db lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »