Linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- szükség esetén kevés víz
Elkészítése:
A liszthez adunk egy csipet sót, majd a hideg margarint belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárháját is, majd egyneművé gyúrjuk. Ha szükséges vízzel lazítjuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúró formákkal kilyukasztjuk. Minden második süti közepét is lyukaszthatjuk a képen látható módon. Az így kapott süteményeket, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A felesleget ismét nyújtjuk és szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 175-180 C°-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
A süteményeket hagyjuk kihűlni. Kedvenc lekvárunkkal megkenjük (nálam ez zöldparadicsom és körte csoki lekvár), majd egy másik süteményt helyezünk rá, így összeragasztva két darabot. Végezetül, alaposan megszórjuk natúr vagy vaníliás cukorral kevert porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

