Linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- szükség esetén kevés víz
Elkészítése:
A liszthez adunk egy csipet sót, majd a hideg margarint belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárháját is, majd egyneművé gyúrjuk. Ha szükséges vízzel lazítjuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúró formákkal kilyukasztjuk. Minden második süti közepét is lyukaszthatjuk a képen látható módon. Az így kapott süteményeket, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A felesleget ismét nyújtjuk és szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 175-180 C°-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
A süteményeket hagyjuk kihűlni. Kedvenc lekvárunkkal megkenjük (nálam ez zöldparadicsom és körte csoki lekvár), majd egy másik süteményt helyezünk rá, így összeragasztva két darabot. Végezetül, alaposan megszórjuk natúr vagy vaníliás cukorral kevert porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »