Linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- szükség esetén kevés víz
Elkészítése:
A liszthez adunk egy csipet sót, majd a hideg margarint belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárháját is, majd egyneművé gyúrjuk. Ha szükséges vízzel lazítjuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúró formákkal kilyukasztjuk. Minden második süti közepét is lyukaszthatjuk a képen látható módon. Az így kapott süteményeket, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A felesleget ismét nyújtjuk és szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 175-180 C°-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
A süteményeket hagyjuk kihűlni. Kedvenc lekvárunkkal megkenjük (nálam ez zöldparadicsom és körte csoki lekvár), majd egy másik süteményt helyezünk rá, így összeragasztva két darabot. Végezetül, alaposan megszórjuk natúr vagy vaníliás cukorral kevert porcukorral.