Linzer recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk az egyik felét, a másik felét olyannal aminek a közepe lyukas.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.Ha kihűlt lekvárral megkenjük a simát, majd a tetejére a lyukasat tesszük.
Olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »