Lili kifli recept
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg tehéntúró
- csipet só
- sütésálló vagy másmilyen kemény lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát géppel vagy kézzel összedolgozzuk és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Másnap 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, előbb négyzeteket, majd ezeket megfelezve háromszögeket vágunk. Az tésztát lekvárral megkenjük és a hosszabbik oldalánál kezdve felcsavarjuk.
A kész kifliket előmelegített sütőben 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Még melegen porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

