Vitamin szelet recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
 - 20 dkg porcukor
 - 6 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg olvasztott csokoládé
 - 20 dkg darált dió
 - 10 dkg liszt
 - 1 mk őrölt fahéj
 - 1 tk sütőpor
 - ½ tk szódabikarbóna
 - baracklekvár
 - 10 dkg tortabevonó
 
Elkészítése:
A margarint és a cukrot habosra kavarom, közben felolvasztom a csokoládét vízgőzön. A tojásokat szétválasztom. A lisztet, diót, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát elkeverem egy külön edényben. Ha a vaj habos, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, ezekkel is habosra keverem. Végül beleforgatom az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem és a diós keveréket a margarinos masszába forgatom. Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe a tésztát belesimítom. Az előmelegített sütőben sütöm kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróbát végzek, ha nem ragad rá a fogvájóra akkor jó. A sütit azonnal megkenem sárgabaracklekvárral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt felolvasztok 10 dkg étcsokoládét 3 evő kanál olajjal vízgőz felett és a süti tetejére öntöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
