Vitamin szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg olvasztott csokoládé
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- baracklekvár
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A margarint és a cukrot habosra kavarom, közben felolvasztom a csokoládét vízgőzön. A tojásokat szétválasztom. A lisztet, diót, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát elkeverem egy külön edényben. Ha a vaj habos, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, ezekkel is habosra keverem. Végül beleforgatom az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem és a diós keveréket a margarinos masszába forgatom. Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe a tésztát belesimítom. Az előmelegített sütőben sütöm kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróbát végzek, ha nem ragad rá a fogvájóra akkor jó. A sütit azonnal megkenem sárgabaracklekvárral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt felolvasztok 10 dkg étcsokoládét 3 evő kanál olajjal vízgőz felett és a süti tetejére öntöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

