Néró recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg sütőmargarin
- 30 dkg porcukor
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg finomliszt
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltéshez:
- 25 dkg sűrű lekvár
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint először magában,majd a porcukorral keverjük habosra.Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,majd a liszttel,a citromhéjjal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A masszát sima csöves vagy csillagcsöves habzsákba töltjük,majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal(180 fok,légkeveréses sütőben 165 fokon)6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt,kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »