Néró recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg sütőmargarin
- 30 dkg porcukor
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 50 dkg finomliszt
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltéshez:
- 25 dkg sűrű lekvár
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint először magában,majd a porcukorral keverjük habosra.Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,majd a liszttel,a citromhéjjal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A masszát sima csöves vagy csillagcsöves habzsákba töltjük,majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal(180 fok,légkeveréses sütőben 165 fokon)6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt,kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

