Mogyorókrémes és lekváros tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 24 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1/2 cs sütőpor
- pici só
- 2 ek langyos víz
A töltéshez:
- mogyorókrém
- málnalekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 25×35 cm-es téglalapra sodorjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel. Feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni 1 órára. 1 cm-es darabokra szeleteljük, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. 2 cm-t hagyunk a sütik között, mert sülés közben nőnek. 200 fokon megsütjük. Lekvárral kínáljuk. Unokáimnak sütöttem, remélem ízleni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »