Mogyorókrémes és lekváros tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 24 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1/2 cs sütőpor
- pici só
- 2 ek langyos víz
A töltéshez:
- mogyorókrém
- málnalekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 25×35 cm-es téglalapra sodorjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel. Feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni 1 órára. 1 cm-es darabokra szeleteljük, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. 2 cm-t hagyunk a sütik között, mert sülés közben nőnek. 200 fokon megsütjük. Lekvárral kínáljuk. Unokáimnak sütöttem, remélem ízleni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »