Mogyorókrémes és lekváros tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 24 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1/2 cs sütőpor
- pici só
- 2 ek langyos víz
A töltéshez:
- mogyorókrém
- málnalekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 25×35 cm-es téglalapra sodorjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel. Feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni 1 órára. 1 cm-es darabokra szeleteljük, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. 2 cm-t hagyunk a sütik között, mert sülés közben nőnek. 200 fokon megsütjük. Lekvárral kínáljuk. Unokáimnak sütöttem, remélem ízleni fog.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »