Lekváros párnácskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- csipet só
- 3 dl tej
- fél cs élesztő
- dzsem: almás,szedres,málnás ribizlis
Lekváros párnácskák
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a tejjel és a cukorral. Összedolgozzuk a tészta alapanyagjait. Miután kétszer is megkelt a tésztánk, lisztezett felületen kinyújtjuk Majd csíkokra vágtam. / kb. 10-15 cm hosszú, kb. 5 cm széles/ Az egyik felébe helyeztem lekvárt, majd ráhajtottam a másik végét és lezártam a tésztát úgy, hogy a lekvár ne nagyon folyjon ki belőle. Zsírpapírral kibélelt tepsibe, 180 fokon előmelegített sütőbe helyeztem és porcukorral megszórtam a tetejét. Kb. 20 perc alatt kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »