Lekváros párnácskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- csipet só
- 3 dl tej
- fél cs élesztő
- dzsem: almás,szedres,málnás ribizlis
Lekváros párnácskák
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a tejjel és a cukorral. Összedolgozzuk a tészta alapanyagjait. Miután kétszer is megkelt a tésztánk, lisztezett felületen kinyújtjuk Majd csíkokra vágtam. / kb. 10-15 cm hosszú, kb. 5 cm széles/ Az egyik felébe helyeztem lekvárt, majd ráhajtottam a másik végét és lezártam a tésztát úgy, hogy a lekvár ne nagyon folyjon ki belőle. Zsírpapírral kibélelt tepsibe, 180 fokon előmelegített sütőbe helyeztem és porcukorral megszórtam a tetejét. Kb. 20 perc alatt kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »