Diós-lekváros linzertekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 1 és 1/2 cs sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
Töltéshez:
- baracklekvár
- darált dió
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot,a sót,a sütőport,a három tojás sárgáját és végül a tejfölt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, amit három cipóra osztunk.
Kicsit pihentetjük hűvös helyen, majd kinyújtjuk vékony téglalappá a cipókat. Megkenjük baracklekvárral,darált dióval pedig megszórjuk(aki édesebben szereti keverhet a dióhoz kristálycukrot). A két szélét feltekerjük középen hagyva egy kis rést. Sütőlapra tesszük és majdnem készre sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1-2 ek cukorral(belerakhatjuk a maradék diót), amit a sütik közepén levő kis résbe rakunk. Visszarakjuk a sütőbe és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »