Lekváros papucs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg vaj
- kevés kristálycukor
- 20 dkg sűrű szilvalekvár
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom héja
Elkészítése:
Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a felfuttatott élesztővel, valamint tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, porcukorral, langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Ezt alaposan összegyúrjuk, majd megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyre tesszük kelni 30-35 percet.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük és alaposan átgyúrjuk. Kinyújtjuk, kis négyzetekre szeljük, majd minden darabot megtöltünk sűrű lekvárral és két szemben lévő csücskét összecsippentjük.
Kivajazott tepsibe helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »