Lekváros papucs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg vaj
- kevés kristálycukor
- 20 dkg sűrű szilvalekvár
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom héja
Elkészítése:
Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a felfuttatott élesztővel, valamint tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, porcukorral, langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Ezt alaposan összegyúrjuk, majd megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyre tesszük kelni 30-35 percet.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük és alaposan átgyúrjuk. Kinyújtjuk, kis négyzetekre szeljük, majd minden darabot megtöltünk sűrű lekvárral és két szemben lévő csücskét összecsippentjük.
Kivajazott tepsibe helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »