Lekváros linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs lereszelt héja
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 zacskó sütőpor
- 3 evőkanál habtejszín
- baracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
A lisztbe almareszelőn belereszeltem a hideg vajat, majd elmorzsoltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, sütőport, narancshéjat és jól összekevertem. Ezután került bele a tojások sárgája és a habtejszín. Ezekkel gyorsan összeállítottam a tésztát. Fél órára hűtőszekrénybe tettem.
A fele tésztamennyiséget levágtam, a többit visszatettem a hűtőbe, hogy ne lágyuljon el a tészta a meleg konyhában. A levágott tésztadarabot lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtottam, és 7 centi átmérőjű kiszúróval köröket szaggattam, ügyelve rá, hogy páros számú körlapom legyen, és kettőt-kettőt lekvárral össze tudjak ragasztani.
körlapok felét még középen is kisebb szaggatóval kiszúrtam különböző mintázatúra.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc a sütési ideje.
Miután kisültek és teljesen kihűltek a sütemények, a teli linzerkarikát megkentem finom házi baracklekvárral, majd ráragasztottam egy lyukas közepűt. Közel negyven darab összeragasztott sütim lett, tehát ez az adag jó kiadós is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »