Lekváros lepény dióval recept
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3-4 ek lekvár (bármivel jó)
- 10 dkg dió vagy mandula
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáöntöm, illetve az (eper)lekvárt is.
A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez, ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.
Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezem. Ebbe öntöm bele a masszát.
A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek.
Előmelegített sütőben sütöm kb 25 percig. (175 fokon). Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »