Lekváros lepény dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3-4 ek lekvár (bármivel jó)
- 10 dkg dió vagy mandula
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáöntöm, illetve az (eper)lekvárt is.
A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez, ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.
Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezem. Ebbe öntöm bele a masszát.
A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek.
Előmelegített sütőben sütöm kb 25 percig. (175 fokon). Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »