Lekváros kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek sütőpor
- 1 cirom reszelt héja
- csipet só
- 1 ek tejföl
Töltelék:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát megfelezzük. Az egyik felét deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy nagyobb formával, mint amekkora a muffinforma. A korongokkal kibéleljük a forma mélyedéseit. Lekvárral megtöltjük a tésztakosarakat, de ne tegyük teljesen tele.
A maradék tésztához hozzágyúrjuk a leesett darabokat és ízlés szerinti fromákat (most csillagokat) szúrunk ki a kosárkák tetejére. Ezekkel a formákkal díszítjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot mérsékeljük 180-ra és 18-20 perc alatt készre sütjük (gázsütőben 4-es fokozaton). Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd kiszedjük és porcukorral szórva tálaljuk.