Lekváros kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek sütőpor
- 1 cirom reszelt héja
- csipet só
- 1 ek tejföl
Töltelék:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát megfelezzük. Az egyik felét deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy nagyobb formával, mint amekkora a muffinforma. A korongokkal kibéleljük a forma mélyedéseit. Lekvárral megtöltjük a tésztakosarakat, de ne tegyük teljesen tele.
A maradék tésztához hozzágyúrjuk a leesett darabokat és ízlés szerinti fromákat (most csillagokat) szúrunk ki a kosárkák tetejére. Ezekkel a formákkal díszítjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot mérsékeljük 180-ra és 18-20 perc alatt készre sütjük (gázsütőben 4-es fokozaton). Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd kiszedjük és porcukorral szórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »