Lekváros kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek sütőpor
- 1 cirom reszelt héja
- csipet só
- 1 ek tejföl
Töltelék:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát megfelezzük. Az egyik felét deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy nagyobb formával, mint amekkora a muffinforma. A korongokkal kibéleljük a forma mélyedéseit. Lekvárral megtöltjük a tésztakosarakat, de ne tegyük teljesen tele.
A maradék tésztához hozzágyúrjuk a leesett darabokat és ízlés szerinti fromákat (most csillagokat) szúrunk ki a kosárkák tetejére. Ezekkel a formákkal díszítjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot mérsékeljük 180-ra és 18-20 perc alatt készre sütjük (gázsütőben 4-es fokozaton). Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd kiszedjük és porcukorral szórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »