Lekváros karika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 3d l langyos tej
- 8 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba kimérjük hozzákeverjük a maradék porcukrot, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és egy tojást, csipetnyi sót.
A tésztát jól összegyúrjuk, akkor jó, ha pici hólyagok keletkeznek a tésztán.
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A tésztát 5 mm vékonyra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggató vagy pohár segítségével karikákat szúrunk ki a tésztából. Teli és lyukas karikákat szaggatunk, míg a tészta el nem fogy.
A teli karikák közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt halmozunk, majd rátesszük a lyukasakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, konyharuhával letakarjuk és addig kelesztjük, míg a sütőt előmelegítjük, kb 10-15 perc.
Az előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.Melegen és hidegen egyaránt finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »