Lekváros karika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 3d l langyos tej
- 8 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba kimérjük hozzákeverjük a maradék porcukrot, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és egy tojást, csipetnyi sót.
A tésztát jól összegyúrjuk, akkor jó, ha pici hólyagok keletkeznek a tésztán.
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A tésztát 5 mm vékonyra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggató vagy pohár segítségével karikákat szúrunk ki a tésztából. Teli és lyukas karikákat szaggatunk, míg a tészta el nem fogy.
A teli karikák közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt halmozunk, majd rátesszük a lyukasakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, konyharuhával letakarjuk és addig kelesztjük, míg a sütőt előmelegítjük, kb 10-15 perc.
Az előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.Melegen és hidegen egyaránt finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »