Lekváros karika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 3d l langyos tej
- 8 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba kimérjük hozzákeverjük a maradék porcukrot, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és egy tojást, csipetnyi sót.
A tésztát jól összegyúrjuk, akkor jó, ha pici hólyagok keletkeznek a tésztán.
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A tésztát 5 mm vékonyra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggató vagy pohár segítségével karikákat szúrunk ki a tésztából. Teli és lyukas karikákat szaggatunk, míg a tészta el nem fogy.
A teli karikák közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt halmozunk, majd rátesszük a lyukasakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, konyharuhával letakarjuk és addig kelesztjük, míg a sütőt előmelegítjük, kb 10-15 perc.
Az előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.Melegen és hidegen egyaránt finom.