Legjobb kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 kanál citromlé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2-3 ek kakaó
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában).
A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.
Kiveszem a tészta 1/3-át és hozzákeverem a kakaóport. A kuglóf formát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a fehér massza felét, majd erre kanalazom a kakaós tésztát, végül befedem a maradék fehér masszával.
Fontos, hogy a kakaós réteg középre kerüljön, mert könnyen odaéghet. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »