Legjobb kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 kanál citromlé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2-3 ek kakaó
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában).
A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.
Kiveszem a tészta 1/3-át és hozzákeverem a kakaóport. A kuglóf formát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a fehér massza felét, majd erre kanalazom a kakaós tésztát, végül befedem a maradék fehér masszával.
Fontos, hogy a kakaós réteg középre kerüljön, mert könnyen odaéghet. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »