A legegyszerűbb keletlen pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
150 fokon, körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Melegen ajánlom!
A a legegyszerűbb keletlen pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »