A legegyszerűbb keletlen pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
150 fokon, körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Melegen ajánlom!
A a legegyszerűbb keletlen pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »