Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 3 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag puncs pudingpor
    • 3-3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, és összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, egyforma méretűre kinyújtjuk, és egyenként tepsi hátán megsütjük.

    A krémhez a pudingokat külön-külön megfőzzük a 3-3 dl tejjel, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, kettévesszük, és beledolgozzuk a kétféle pudingba. Az alsó tésztalapot megkenjük a puncsos krémmel, rátesszük a következő lapot, erre jön a vaníliás krém, végül a harmadik lap.

    A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hagyjuk, hogy a tészta kellően összeérjen. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Tipp:

    Én a sütemények tetejére mindig felesben, fél tábla ét- és fél tábla tejcsokit olvasztok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá