Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
- 12 dkg cukor
- fél liter tej
- 1 citrom héja
- só
Elkészítése:
Langyos, cukrot tejben felfuttatom az élesztőt, majd a kenyérsütő üstjébe öntöm. Hozzáadom az átszitált lisztet, a tojássárgáját, a sót, a reszelt citrom héjat és a többi tejet. A margarint, körülbelül 10 perc keverés után adom csak hozzá.
Dagasztásra teszem a gépet, majd megvárom amíg kidolgozza és szépen megkeleszti. Kiveszem belőle a tésztát, majd kinyújtom és derelyevágóval hosszú csíkra vágom. A sütőfákat megkenem zsírral, majd rátekerem a tésztacsíkokat, és azokat is megkenem zsírral. Cukorba hempergetem, majd izzó parázs fölött megsütöm.
Ha szépen karamellizálódott a cukor, akkor egy pár perc pihentetés után, kicsit megkocogtatva,
lejön a fáról a megsült kalács.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

