Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
    • 12 dkg cukor
    • fél liter tej
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    Langyos, cukrot tejben felfuttatom az élesztőt, majd a kenyérsütő üstjébe öntöm. Hozzáadom az átszitált lisztet, a tojássárgáját, a sót, a reszelt citrom héjat és a többi tejet. A margarint, körülbelül 10 perc keverés után adom csak hozzá.

    Dagasztásra teszem a gépet, majd megvárom amíg kidolgozza és szépen megkeleszti. Kiveszem belőle a tésztát, majd kinyújtom és derelyevágóval hosszú csíkra vágom. A sütőfákat megkenem zsírral, majd rátekerem a tésztacsíkokat, és azokat is megkenem zsírral. Cukorba hempergetem, majd izzó parázs fölött megsütöm.

    Ha szépen karamellizálódott a cukor, akkor egy pár perc pihentetés után, kicsit megkocogtatva,
    lejön a fáról a megsült kalács.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá