Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
- 12 dkg cukor
- fél liter tej
- 1 citrom héja
- só
Elkészítése:
Langyos, cukrot tejben felfuttatom az élesztőt, majd a kenyérsütő üstjébe öntöm. Hozzáadom az átszitált lisztet, a tojássárgáját, a sót, a reszelt citrom héjat és a többi tejet. A margarint, körülbelül 10 perc keverés után adom csak hozzá.
Dagasztásra teszem a gépet, majd megvárom amíg kidolgozza és szépen megkeleszti. Kiveszem belőle a tésztát, majd kinyújtom és derelyevágóval hosszú csíkra vágom. A sütőfákat megkenem zsírral, majd rátekerem a tésztacsíkokat, és azokat is megkenem zsírral. Cukorba hempergetem, majd izzó parázs fölött megsütöm.
Ha szépen karamellizálódott a cukor, akkor egy pár perc pihentetés után, kicsit megkocogtatva,
lejön a fáról a megsült kalács.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »