Kürtőskalács recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve - 8 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 2 kanál cukor
- 2 dkg élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom dereje szaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ketté vágtam alufóliával bevontam a fóliát kicsit megolajoztam és a tészta csíkokat is olajjal lekentem és szorosan egymás mellé rátekertem a fóliás gurigára. A tésztát dióval vagy fahéjjal megszórtam. A gurigákat tepsibe állítva nem szorosan egymás mellé tettem 180 fokos sütőbe megsütöttem. Még melegen leszedtem vagyis lehúzom a gurigákról .Ebből a mennyiségből 10 darabot készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

