Kurkumás piláf recept

Hozzávalók:
- 250 g basmati rizs
- 4 ek olivaolaj
- 1 tk római kömény
- 1 tk fekete mustármag
- 2 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 kk kurkuma
- 2 chili vékonyra szeletelve
Elkészítése:
Alaposan öblítsük le a rizst, majd tegyük egy nagyobb fazék sós vízbe. Forraljuk fel és főzzük 6-7 percig, ha megpuhult szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le.
Egy wokban forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg benne a mustármagot és a köményt, ha pattogni kezdenek, adjuk hozzá a hagymát és gyakori kevergetés mellett pároljuk puhára.
Ha megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a kurkumát, a chili-t és pirítsuk néhány percig, majd adjuk hozzá a rizst és forgassuk össze.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »