Rebarbarás crumble (morzsasüti) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg konyhakész, felkockázott rebarbara
- fél dl víz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- vanília fagylalt
Elkészítés:
Tegyük egy kis tepsi aljára a rebarbarakockákat, amelyekről előzőleg levágtuk a zöldes szárakat, és a fás részt. A rebarbarákra szórjuk rá a cukor felét, majd a tenyerünkkel spricceljünk rájuk egy kis vizet.
A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, és adjuk hozzá a cukor másik felét. Fontos, hogy a vaj hűtő hideg, már-már fagyos legyen, mert akkor lehet belőle jó morzsát készíteni. A morzsát egyengessük el a rebarbarák tetején, és tegyük félre a crumble-t.
Mivel a crumble-t forrón, a lehető legfrissebben kell fogyasztani, érdemes a főétel elfogyasztása előtt betenni a sütőbe, mert 180 fokon 30-40 perc alatt sül meg. Sülés közben a cukor egy kicsit karamellizálódik, a morzsa pedig felvesz a rebarbarától egy kis vizet, így a crumble krémes lesz.
A forró crumble-t vanília fagylalttal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »