Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás crumble (morzsasüti) recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg konyhakész, felkockázott rebarbara
    • fél dl víz
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg hideg vaj
    • vanília fagylalt

    Elkészítés:

    Tegyük egy kis tepsi aljára a rebarbarakockákat, amelyekről előzőleg levágtuk a zöldes szárakat, és a fás részt. A rebarbarákra szórjuk rá a cukor felét, majd a tenyerünkkel spricceljünk rájuk egy kis vizet.
    A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, és adjuk hozzá a cukor másik felét. Fontos, hogy a vaj hűtő hideg, már-már fagyos legyen, mert akkor lehet belőle jó morzsát készíteni. A morzsát egyengessük el a rebarbarák tetején, és tegyük félre a crumble-t.
    Mivel a crumble-t forrón, a lehető legfrissebben kell fogyasztani, érdemes a főétel elfogyasztása előtt betenni a sütőbe, mert 180 fokon 30-40 perc alatt sül meg. Sülés közben a cukor egy kicsit karamellizálódik, a morzsa pedig felvesz a rebarbarától egy kis vizet, így a crumble krémes lesz.
    A forró crumble-t vanília fagylalttal kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá