Paradicsomos szelet recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 ek porcukor
- 10 ek olaj
- 10 ek paradicsomlé
- 1/2 cs szalalkáli
Krémhez:
- 5 ek liszt
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
- 1 ü lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül. Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.
Összeállítás: egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal. Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt, és így tökéletesen megpuhult a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

