Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pandamaci szelet recept

Pandamaci szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kakaós tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl tejföl
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Kókuszos tésztához:

    • 15 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 ek porcukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • kevés tej /kb 1 dl/
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.

    A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

    Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint.

    Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá