Pandamaci szelet recept
Hozzávalók:
Kakaós tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához:
- 15 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 ek porcukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- kevés tej /kb 1 dl/
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint.
Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.