Lépesméz torta recept

Hozzávalók:
- 21 dkg kristálycukor
- 2,4 dl víz
- 8 dkg vaj
- 16 dkg sűrített tej (én cukrozatlant használtam)
- 18 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tk szódabikarbóna
Elkészítése:
A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és a vajat. Félreteszem hűlni. A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihűlt karamellhez. Belekeverem a sűrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk. 10 percig állni hagyjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm (tűpróbáig). Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje.
Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján átalában csokiízt várnak az emberek).
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »