Lépesméz torta recept

Hozzávalók:
- 21 dkg kristálycukor
- 2,4 dl víz
- 8 dkg vaj
- 16 dkg sűrített tej (én cukrozatlant használtam)
- 18 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tk szódabikarbóna
Elkészítése:
A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és a vajat. Félreteszem hűlni. A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihűlt karamellhez. Belekeverem a sűrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk. 10 percig állni hagyjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm (tűpróbáig). Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje.
Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján átalában csokiízt várnak az emberek).
www.konyhalal.blogspot.com
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »