Kekszes-tejfölös sütemény recept
Hozzávalók:
Az alsó réteg:
- 500 g négyzet alakú háztartási keksz
- 600 g tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 2 vaníliás cukor
A bevonathoz:
- másfél csomag csokoládés pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 5 dl tej
- 2-3 dkg margarin
Elkészítése:
A tejfölt a cukrokkal elkeverjük. A tepsibe lerakunk egy sor kekszet és rásimítjuk a tejföl felét.
Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd még egy sor kekszet rakunk. A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük, majd felfőzzük.
Tűzről levéve a margarin bele keverjük és a kekszre öntjük. El is simíthatjuk vagy egy kés segítségével hullámosítjuk.
Hűtőbe tesszük, majd másnap felszeletelve tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »