Habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- 20 db negyed dióbél
Elkészítése:
A tojás fehérjékből kemény habot vertem a porcukorral. A porcukrot több részletben adtam hozzá, és a habverés géppel legalább 8 percig tartott. A vége felé tettem bele a citromlét (a nagymamám ecetet szokott).
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal szaggattam őket egymástól 2-3 cm távolságra. Egy nagy gáztepsibe 20 darab habcsókom lett a két tojás fehérjéből. Mindegyik tetejébe negyed gerezd dióbelet nyomtam és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
Tíz perc múlva csökkentettem a hőmérsékletet 80 fokra, és negyven percig ezen a hőmérsékleten “száradtak”, a vége felé néhány percre alsó lángra téve.
Sütés után süteménylapáttal alányúlva egyenként választottam le őket a sütőpapírról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »