Habcsók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- 20 db negyed dióbél
Elkészítése:
A tojás fehérjékből kemény habot vertem a porcukorral. A porcukrot több részletben adtam hozzá, és a habverés géppel legalább 8 percig tartott. A vége felé tettem bele a citromlét (a nagymamám ecetet szokott).
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal szaggattam őket egymástól 2-3 cm távolságra. Egy nagy gáztepsibe 20 darab habcsókom lett a két tojás fehérjéből. Mindegyik tetejébe negyed gerezd dióbelet nyomtam és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.

Tíz perc múlva csökkentettem a hőmérsékletet 80 fokra, és negyven percig ezen a hőmérsékleten “száradtak”, a vége felé néhány percre alsó lángra téve.
Sütés után süteménylapáttal alányúlva egyenként választottam le őket a sütőpapírról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

