Habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- 20 db negyed dióbél
Elkészítése:
A tojás fehérjékből kemény habot vertem a porcukorral. A porcukrot több részletben adtam hozzá, és a habverés géppel legalább 8 percig tartott. A vége felé tettem bele a citromlét (a nagymamám ecetet szokott).
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal szaggattam őket egymástól 2-3 cm távolságra. Egy nagy gáztepsibe 20 darab habcsókom lett a két tojás fehérjéből. Mindegyik tetejébe negyed gerezd dióbelet nyomtam és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
Tíz perc múlva csökkentettem a hőmérsékletet 80 fokra, és negyven percig ezen a hőmérsékleten “száradtak”, a vége felé néhány percre alsó lángra téve.
Sütés után süteménylapáttal alányúlva egyenként választottam le őket a sütőpapírról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »