Csokoládés-narancsos kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 120 ml narancslé
- 1 ek kakaópor
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg margarint, a jól megmosott narancs reszelt héját, kifacsart levét, majd a sütőporral elkever lisztet is.
A kalácsformát kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a massza 3/4-ed részét beleöntjük, elsimítjuk. A megmaradt részhez a kakaóport keverjük és rácsurgatjuk a narancsos masszára. Egy villa segítségével nyolcasokat írunk le és így keveredik a két szín.
200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk a sütemény tetejét, nehogy megégjen.
A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


