Croissant puding recept

Hozzávalók:
- 4 közepes, vagy 6 kisebb croissant
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Először is olyan natúr croissantokat válasszunk, amelyek egy kicsit édeskések. Én a natúr croissant mellett teszem le a voksom, de ha valaki szereti a vaníliásat, akkor olyat is lehet használni. A croissantokat hagyjuk megszikkadni, a legjobb, ha az elkészítés előtti napon vásároljuk meg.
A puding elkészítéséhez keverjük el a tejet, a habtejszínt és a cukrot. Ezt végezhetjük gőz, vagy gyenge tűz fölött, de a sodót nem kell felforralni, csak melegíteni. A tojásokat verjük fel jó habosra, majd merjünk bele a meleg sodóból, keverjük el, majd végül az egész sodót adjunk hozzá.
A croissantokat egyben tegyük bele egy hőálló tálba, öntsük a tetejére a sodót, és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
A croissant pudingot még forrón tálaljuk. A vaníliás ízekhez kiválóan illik a kései szüretelésű furmint, ha bort választanának a desszert mellé, akkor mindenképpen ezt próbálják ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »