Croissant puding recept
Hozzávalók:
- 4 közepes, vagy 6 kisebb croissant
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Először is olyan natúr croissantokat válasszunk, amelyek egy kicsit édeskések. Én a natúr croissant mellett teszem le a voksom, de ha valaki szereti a vaníliásat, akkor olyat is lehet használni. A croissantokat hagyjuk megszikkadni, a legjobb, ha az elkészítés előtti napon vásároljuk meg.
A puding elkészítéséhez keverjük el a tejet, a habtejszínt és a cukrot. Ezt végezhetjük gőz, vagy gyenge tűz fölött, de a sodót nem kell felforralni, csak melegíteni. A tojásokat verjük fel jó habosra, majd merjünk bele a meleg sodóból, keverjük el, majd végül az egész sodót adjunk hozzá.
A croissantokat egyben tegyük bele egy hőálló tálba, öntsük a tetejére a sodót, és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
A croissant pudingot még forrón tálaljuk. A vaníliás ízekhez kiválóan illik a kései szüretelésű furmint, ha bort választanának a desszert mellé, akkor mindenképpen ezt próbálják ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

