Croissant puding recept

Hozzávalók:
- 4 közepes, vagy 6 kisebb croissant
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Először is olyan natúr croissantokat válasszunk, amelyek egy kicsit édeskések. Én a natúr croissant mellett teszem le a voksom, de ha valaki szereti a vaníliásat, akkor olyat is lehet használni. A croissantokat hagyjuk megszikkadni, a legjobb, ha az elkészítés előtti napon vásároljuk meg.
A puding elkészítéséhez keverjük el a tejet, a habtejszínt és a cukrot. Ezt végezhetjük gőz, vagy gyenge tűz fölött, de a sodót nem kell felforralni, csak melegíteni. A tojásokat verjük fel jó habosra, majd merjünk bele a meleg sodóból, keverjük el, majd végül az egész sodót adjunk hozzá.
A croissantokat egyben tegyük bele egy hőálló tálba, öntsük a tetejére a sodót, és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
A croissant pudingot még forrón tálaljuk. A vaníliás ízekhez kiválóan illik a kései szüretelésű furmint, ha bort választanának a desszert mellé, akkor mindenképpen ezt próbálják ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »