Baklava recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 joghurtos pohár étolaj
- 1 joghurtos pohár cukor
- 1 tejföl
- 1csomag réteslap
- Dió
Sziruphoz
- 3 joghurtos pohár cukor
- 2joghurtos pohár víz
- Pici méz
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojást, a joghurtos pohár olajjal, a joghurtos pohár cukorral, a tejföllel és a dióval összekeverem. A réteslapokat szétterítem. A tepsit kikenem olajjal és 2 réteslapot beleteszek, megkenem a krémmel és ismét réteslap majd krém, azaz rétegezem. Amikor ezzel elkészültem megcsinálom a szirupot. A 3 joghurtos pohár cukrot és a 2 joghurtos pohár vizet sűrűre összefőzöm, ha készen van, teszek bele egy kis mézet és a citrom levét, lehet bele citrom héjat is reszelni, ezt a szirupot ráöntöm a réteslapokra, beteszem a sütőbe és megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »