Baklava recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 joghurtos pohár étolaj
- 1 joghurtos pohár cukor
- 1 tejföl
- 1csomag réteslap
- Dió
Sziruphoz
- 3 joghurtos pohár cukor
- 2joghurtos pohár víz
- Pici méz
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojást, a joghurtos pohár olajjal, a joghurtos pohár cukorral, a tejföllel és a dióval összekeverem. A réteslapokat szétterítem. A tepsit kikenem olajjal és 2 réteslapot beleteszek, megkenem a krémmel és ismét réteslap majd krém, azaz rétegezem. Amikor ezzel elkészültem megcsinálom a szirupot. A 3 joghurtos pohár cukrot és a 2 joghurtos pohár vizet sűrűre összefőzöm, ha készen van, teszek bele egy kis mézet és a citrom levét, lehet bele citrom héjat is reszelni, ezt a szirupot ráöntöm a réteslapokra, beteszem a sütőbe és megsütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »