Kukoricamálé süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl napraforgó olaj
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk. Ettől könnyebb lesz a tésztája. A cukrot, tojást, tejet kézi robottal kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat fokozatosan. (Az olaj modern, mert régen 15 dkg mangalica zsírt tettek a süteménybe.) Majd a lisztet adagolva csomómentesre kikeverjük.
A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát. A tetejét kicsit kristálycukorral meghintjük. Az előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük. Amikor a tepsiben kihűlt felszeleteljük kb. 5 x 5 cm-es darabokra. Lekvárral tálaljuk. Bármilyen lekvár finom hozzá.
Tipp:
A süteményt sokféle lekvárral tálalható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »