Kukoricamálé süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl napraforgó olaj
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk. Ettől könnyebb lesz a tésztája. A cukrot, tojást, tejet kézi robottal kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat fokozatosan. (Az olaj modern, mert régen 15 dkg mangalica zsírt tettek a süteménybe.) Majd a lisztet adagolva csomómentesre kikeverjük.
A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát. A tetejét kicsit kristálycukorral meghintjük. Az előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük. Amikor a tepsiben kihűlt felszeleteljük kb. 5 x 5 cm-es darabokra. Lekvárral tálaljuk. Bármilyen lekvár finom hozzá.
Tipp:
A süteményt sokféle lekvárral tálalható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »