Vaníliás-epres kuglóf recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 5 ek cukor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- ízlés szerint cukor
- eper darabok
- olvasztott csoki
Elkészítése:
5 tojásos piskótát készítünk egy kuglófformában. (Olyan formában süssük, aminek a közepén egy lyuk fog keletkezni, mert a formában van egy rúd, ahol a meleg levegő tud áramlani.) A pudingot főzzük fel a tejjel és adjunk hozzá cukrot, majd ha kihűlt akkor eper darabokat is keverünk hozzá. Ezt a krémet a kuglóf forma közepébe töltjük (oda ahol a formában volt az a rúd), pár eper darabbal és olvasztott csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

