Kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk.
Kizsírozzuk és lisztezzük a kuglóf formát. A tészta 2/3-ad részét a formába öntjük. A maradék részéhez adjuk a kakaót és a tetejére öntjük.
Kicsit kanállal belenyomkodjuk a kakaós részt a sárga részbe, hogy foltos legyen.
1 óra alatt készre sütjük, 150-160 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

