Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl forró víz
- 1,5 dl étolaj
- 28 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- mazsola és aszalt gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot, 4 tojássárgáját, vaníliás cukrot, citrom levét és reszelt héját jól kikeverjük, lassan hozzáöntjük a forró vizet, az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet és végül a tojások felvert habját, majd a mazsolát és a gyümölcsöket.
Előmelegített sütőben lassan sütjük.180 fokon 35-40 perc alatt.
Mielőtt szeletelnénk, kicsit hagyjuk hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »