Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 cs élesztő
- 3 ek cukor
- csipet só
- 3 ek kakaó
- 0,5 cs mazsola
- citromhéj, vaníliás cukor (opcionális)
- 2 ek tej
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a bejglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Sztori: Kb két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »