Kakaós-mazsolás kuglóf tojásmentesen recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 cs élesztő
- 3 ek cukor
- csipet só
- 3 ek kakaó
- 0,5 cs mazsola
- citromhéj, vaníliás cukor (opcionális)
- 2 ek tej
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.)
A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel.
A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, mint a bejglit.
Jól kivajazott, lisztezett formába rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük.
Majd megsütjük.
Érdemes tűpróbát tartani, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Utána becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Sztori: Kb két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám. Sose használtam még. Véletlenül akadt ez a recept a kezembe és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozok és állíthatom, sokkal finomabb, mint a gyári. Én most nem raktam bele citromhéjat, vaníliás cukrot, de legközelebb rakok bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »