Cseresznyés kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kókuszreszelék
- 0,6 dl tej
- 1 dl olaj
- 20 dkg kimagozott cseresznye
Elkészítése:
Verjük habosra a tojást a porcukorral.Adjuk hozzá a sütőport,lisztet és a tejet.Végül dolgozzuk bele a kókuszreszeléket és az étolajat.Töltsük a tészta felét egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába,majd osszuk el rajta a cseresznye felét.Ezután szedjük a formába a többi tésztát és szórjuk rá egyenletesen a maradék cseresznyét. Közepes lángon süssük 35-40 percig. (Mindenkinek más a sütője, tűpróbával ellenőrizzük megsült-e.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »