Cseh kuglóf recept

Hozzávalók:
- 12.5 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl+2 evőkanál tej
- 1 csapott evőkanál keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
- 2dkg margarin
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint éppen csak fölolvasztjuk, meleg ne legyen! A porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk, 1-2 perc alatt jól kikeverjük. A jól megmosott és szárazra törölt citrom héját belereszeljük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, 2dl tejet ráöntünk, jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan az előzőkbe forgatjuk, majd elfelezzük. A kakaóport 2 evőkanál tejben simára keverjük, az egyik masszához adjuk. A kétszínű tésztát 2-3 mozdulattal egymásba forgatjuk, de véletlenül se keverjük össze teljesen, mert csak így lesz szép, amikor szeleteljük. Egy kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, és a tésztát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180C légkeveréses sütőben 165C) 40-45 percig sütjük. 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral behintjük, majd cikkekre vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »