Almás Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 50 dkg alma
- 12 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 ek. rum
- 2 ek. kakaó
- 1 ek. fahéj
- 1 ek porcukor.
Elkészítése:
Az almát hámozás után feldaraboljuk, majd meg locsoljuk rummal. A diót apróra aprítjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzá adjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a krémbe szitáljuk. Az aprított diót, fahéjat, kakaót, fél üveg rumaromát hozzá adjuk és összedolgozzuk. Végül az alma darabokat is hozzá adjuk. Kivajazzuk a formát, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 3-as fokozaton(kb. 180-200 fok) kb. 1:15 percig sütjük. Miután elkészült porcukorral díszítjük. Karácsonyra ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »