Almás Kuglóf recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 50 dkg alma
- 12 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 ek. rum
- 2 ek. kakaó
- 1 ek. fahéj
- 1 ek porcukor.
Elkészítése:
Az almát hámozás után feldaraboljuk, majd meg locsoljuk rummal. A diót apróra aprítjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzá adjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a krémbe szitáljuk. Az aprított diót, fahéjat, kakaót, fél üveg rumaromát hozzá adjuk és összedolgozzuk. Végül az alma darabokat is hozzá adjuk. Kivajazzuk a formát, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 3-as fokozaton(kb. 180-200 fok) kb. 1:15 percig sütjük. Miután elkészült porcukorral díszítjük. Karácsonyra ajánlom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.