Almás Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 50 dkg alma
- 12 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 ek. rum
- 2 ek. kakaó
- 1 ek. fahéj
- 1 ek porcukor.
Elkészítése:
Az almát hámozás után feldaraboljuk, majd meg locsoljuk rummal. A diót apróra aprítjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzá adjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a krémbe szitáljuk. Az aprított diót, fahéjat, kakaót, fél üveg rumaromát hozzá adjuk és összedolgozzuk. Végül az alma darabokat is hozzá adjuk. Kivajazzuk a formát, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 3-as fokozaton(kb. 180-200 fok) kb. 1:15 percig sütjük. Miután elkészült porcukorral díszítjük. Karácsonyra ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »