Kuglóf a Skanzenből recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl víz
- 1 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
Szitáljuk át a lisztet, keverjük el a sütőporral. Jól keverjük ki a tojásokat a porcukorral, majd apránként minden hozzávalót adjunk hozzá, dolgozzuk el csomómentesre.
Vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, és közepes hőmérsékleten (175 fokon) kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivesszük.
Tálalhatjuk önmagában, de porcukorral és/vagy lekvárral is.
Tipp:
Mi a Skanzenben cserép kuglófsütőben, sparherdben sütöttük, a látogatók nagy-nagy örömére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.