Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat a cukorral és a tejjel. A lisztbe belekeverjük a sót, az élesztőt és lassan a vajas keveréket is hozzáöntjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a tésztához és gyúrjuk, amíg szép egyenletes tésztát nem kapunk. Belekeverjük a mazsolát és a citromhéjat, majd olajjal bekenjük.
Fóliával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát, majd a sütőt előmelegítjük.
A tésztát a formába tesszük, majd betoljuk a sütőbe 15 percre, majd letakarjuk és még 15-20 percet sütjük. Miután kivettük a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »