Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat a cukorral és a tejjel. A lisztbe belekeverjük a sót, az élesztőt és lassan a vajas keveréket is hozzáöntjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a tésztához és gyúrjuk, amíg szép egyenletes tésztát nem kapunk. Belekeverjük a mazsolát és a citromhéjat, majd olajjal bekenjük.
Fóliával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát, majd a sütőt előmelegítjük.
A tésztát a formába tesszük, majd betoljuk a sütőbe 15 percre, majd letakarjuk és még 15-20 percet sütjük. Miután kivettük a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »