Kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat a cukorral és a tejjel. A lisztbe belekeverjük a sót, az élesztőt és lassan a vajas keveréket is hozzáöntjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a tésztához és gyúrjuk, amíg szép egyenletes tésztát nem kapunk. Belekeverjük a mazsolát és a citromhéjat, majd olajjal bekenjük.
Fóliával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát, majd a sütőt előmelegítjük.
A tésztát a formába tesszük, majd betoljuk a sütőbe 15 percre, majd letakarjuk és még 15-20 percet sütjük. Miután kivettük a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »