Kuglóf recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 citrom héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat a cukorral és a tejjel. A lisztbe belekeverjük a sót, az élesztőt és lassan a vajas keveréket is hozzáöntjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a tésztához és gyúrjuk, amíg szép egyenletes tésztát nem kapunk. Belekeverjük a mazsolát és a citromhéjat, majd olajjal bekenjük.
Fóliával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát, majd a sütőt előmelegítjük.
A tésztát a formába tesszük, majd betoljuk a sütőbe 15 percre, majd letakarjuk és még 15-20 percet sütjük. Miután kivettük a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

