Tejfölös krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
- 17 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg vágott dió
A krémhez:
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- reszelt csokoládé
- aprított dió
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és felváltva a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tojást, még mielőtt a tűzre tennénk, beletesszük a tejfölt, és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémet, egyneművé keverjük.
A piskótát kivesszük a tepsiből, a kész krémmel bevonjuk a tetejét, tortabevonót reszelünk rá, és meghinthetjük egy kis aprított dióval is. Tálalás, fogyasztás előtt legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »