Szicíliai tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg zsír
- 1/4 kg finomliszt
- kb 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)
A krémhez:
- egy csomag vaníliás puding
- fél l tej
- vagy a puding helyett főzött krém
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz partvis nyeléből(persze fa legyen, hogy még véletlen se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágatunk és ezekre hajtjuk a köröket és ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat. A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van és megtöltjük a krémmel. A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is mivel a tésztában nincs cukor. A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták el ne törjenek mivel könnyen repednek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »