Szicíliai tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg zsír
- 1/4 kg finomliszt
- kb 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)
A krémhez:
- egy csomag vaníliás puding
- fél l tej
- vagy a puding helyett főzött krém
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz partvis nyeléből(persze fa legyen, hogy még véletlen se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágatunk és ezekre hajtjuk a köröket és ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat. A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van és megtöltjük a krémmel. A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is mivel a tésztában nincs cukor. A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták el ne törjenek mivel könnyen repednek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »