Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szicíliai tekercs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg zsír
    • 1/4 kg finomliszt
    • kb 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)

    A krémhez:

    • egy csomag vaníliás puding
    • fél l tej
    • vagy a puding helyett főzött krém

     

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz partvis nyeléből(persze fa legyen, hogy még véletlen se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágatunk és ezekre hajtjuk a köröket és ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat. A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van és megtöltjük a krémmel. A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is mivel a tésztában nincs cukor. A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták el ne törjenek mivel könnyen repednek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá