Szicíliai tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg zsír
- 1/4 kg finomliszt
- kb 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)
A krémhez:
- egy csomag vaníliás puding
- fél l tej
- vagy a puding helyett főzött krém
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz partvis nyeléből(persze fa legyen, hogy még véletlen se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágatunk és ezekre hajtjuk a köröket és ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat. A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van és megtöltjük a krémmel. A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is mivel a tésztában nincs cukor. A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták el ne törjenek mivel könnyen repednek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »