Szicíliai tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg zsír
- 1/4 kg finomliszt
- kb 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)
A krémhez:
- egy csomag vaníliás puding
- fél l tej
- vagy a puding helyett főzött krém
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz partvis nyeléből(persze fa legyen, hogy még véletlen se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágatunk és ezekre hajtjuk a köröket és ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat. A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van és megtöltjük a krémmel. A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is mivel a tésztában nincs cukor. A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták el ne törjenek mivel könnyen repednek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


