Sakk szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sárga tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
Barna tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- késhegynyi sütőpor
Töltelékhez:
- lekvár
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 dkg margarin
Elkészítés:
A sárga tésztához a porcukrot,a margarint,a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd óvatosan a masszába forgatjuk.A tepsit kivajazzuk,liszttel meghintjük vagy sütőpapírral kibéleljük,a sárga tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon,kb 20-25 perc alatt világos színűre sütjük. Amíg sül a barna tésztát a sárgához hasonlóan,a kakaóporral elkészítjük.Ezután kisütjük a barna tésztát is.
A megsült lapokat hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük,és egymásra helyezzük úgy,hogy a sárga lapra barnát teszünk,majd ismét sárgát,arra pedig barnát. Az így kapott sütemény tetejére egy nagyobb deszkát,vagy hasonló sima tárgyat fektetünk, arra pedig egy félkilós nehezéket,így kb 1 óra alatt összeragadnak a tészták. A nehezéket levéve a süteményt éles késsel kb másfél centi széles szeletekre vágjuk.Az első szeletet lefektetjük,lekvárral hosszában megkenjük,ráfektetjük a következő másfél centi szeletet úgy,hogy a vaníliás részre kakaós,a kakaósra vaníliás essen váltakozva. A szeleteket így lekvárral megkenve egymáshoz ragasztjuk. 4 szeletből lesz egy rúd sütemény.
A kész rudakat csokoládémázzal vonjuk be. Ehhez a hozzávalókat 3 evőkanál vízzel elkeverjük,és lassú tűzön megmelegítjük,hogy a margarin elolvadjon benne.Forralni nem kell!
Hűtőszekrényben hagyjuk kicsit érni,néhány óra múlva felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »