Puncs szelet recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
KRÉM:
- 7 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 cs puncs ízű főzős pudingpor
- 20 dkg margarin
MÁZ:
- 20 dkg cukor
- 1-2 ek citromlé
- pici piros ételfesték
- 1-2 ek rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 3 lapot sütünk . ( kb 25 x30 tepsi )
A pudingot meg főzzük , hagyjuk ki hűlni, majd összekeverjük a habosra kevert margarinnal. Ezzel meg töltjük a lapokat.
Kikavarjuk a mázat, ne legyen nagyon folyós, rásimítjuk a tészta tetejére. Hagyjuk másnapig, hogy meg száradjon , és szeleteljük . Aki nem akar ételfestéket használni az színezheti meggy lével, de akkor el kell hagyni a rumot mert nagyon folyós lesz a máz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


