Puncs szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
KRÉM:
- 7 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 cs puncs ízű főzős pudingpor
- 20 dkg margarin
MÁZ:
- 20 dkg cukor
- 1-2 ek citromlé
- pici piros ételfesték
- 1-2 ek rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 3 lapot sütünk . ( kb 25 x30 tepsi )
A pudingot meg főzzük , hagyjuk ki hűlni, majd összekeverjük a habosra kevert margarinnal. Ezzel meg töltjük a lapokat.
Kikavarjuk a mázat, ne legyen nagyon folyós, rásimítjuk a tészta tetejére. Hagyjuk másnapig, hogy meg száradjon , és szeleteljük . Aki nem akar ételfestéket használni az színezheti meggy lével, de akkor el kell hagyni a rumot mert nagyon folyós lesz a máz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »