Pudingos, tejfölös szelet recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tejföl
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el:pudingot elkészítjük. Miután megfőztük hűlni hagyjuk.
A kihűlt pudingot elkeverjük a tejfölökkel, ízesítjük vaníliás cukorral.
Elkészítjük a tésztát:
Liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
Az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük, majd elsimítjuk rajt a krém felét, rátesszük a babapiskótát, megmaradt krémet elsimítjuk rajt.
Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a krémre és megsütjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »